Med


Med je gosto, tekoče ali kristalizirano živilo rastlinskega izvora, ki so ga proizvedle čebele. Je sladka tekočina , ki jo čebele proizvajajo iz cvetličnega nektarja (medičine) ali iz mane, ki jo izločajo kljunate žuželke (uši).k temu čebele dodajo tudi izločke lastnih žleze in vse skupaj shranijo v satovje Čisti med ne sme vsebovati nobenih dodatkov.

Različne vrste medu so dobile ime po rastlinah na katerih čebele nabirajo medičino oziroma sladke sokove. Med se ob pravilnem skladiščenju ne pokvari, naravno pa je, da kristalizira. Nazaj v tekočo stanje ga pretvorimo s segrevanjem do 40 stopinj C.


Kostanjev med >


Cvetlični
med >


Akacijev
med >


Gozdni
med >


Lipov
med >



Kostanjev med je v tekočem stanju rjavkasto-rdeči barvi. Je močnega in ostrega okusa po kostanjevem cvetju.

Za cvetlični med je značilno, da ga čebele ne nabirajo samo na eni in isti vrsti cvetlic, temveč na različnih travniških cvetovih.

Akacijev med je zelo tekoč skoraj brez barven ali pa nežno rumen. Kristalizira počasi. Ima nežen vonj po akacijevem cvetju.

Gozdni med je temno-rjave barve z rdečim odsevom in precej gost. Ima precej intenziven vonj. Okus je sladak

Lipov med je svetlo rumene barve z zelenim odtenkom in močnim vonjem po lipovem cvetju.
Preberi več >
Preberi več >
Preberi več >
Preberi več >
Preberi več >

Čebelarstvo Dremelj

Dragovšek 13
1275 Šmartno pri Litiji
Mob: 041 836 050 , 041 779 119
Mob: 041 836 050
T: 05 971 06 23
E:
vzreja.dremelj@gmail.com

Zemljevid kako do nas >

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke